Pieter Loef [1950] is opgeleid tot docent drama en acteur. Hij speelde bij diverse theatergezelschappen – De Bloemgroep, Ro Theater, Art en Pro en Bonheur – en werkte als regisseur in jeugdtheater, experimenteel theater en repertoiretoneel – De Zwarte Hand, Maccus, Ro Theater en het Haarlems Toneel -.

Jarenlang was ik werkzaam als docent en regisseur bij diverse opleidingen, waaronder Koninklijk Conservatorium Den Haag, Toneelschool Arnhem ArtEZ en Muziektheater Codarts te Rotterdam. Daarnaast werkte ik als trainer en coach voor het bedrijfsleven. In het theateronderwijs gebruikte ik dromen als inspiratiebron voor de professionele opleiding en ontwikkeling van spel, verbeelding en inlevingsvermogen. Bij het werken met groepen waren dromen de voedingsbodem voor innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling. Ik gaf verschillende workshops over dromen, dramatische expressie en beweging.

Dromen in beweging, driedimensionale actieve imaginatie. Pieter Loef, docent Toneelschool Arnhem / ArtEZ, Codarts Muziektheater Rotterdam : docent, acteur, regisseur.