Marjolijn is van oorsprong socioloog en deed vervolgens de opleiding kunstzinnige therapie aan de Hogeschool Leiden. Zij is sinds 2017 werkzaam vanuit haar eigen praktijk (www.veerkunst.nl).

In mijn werk met cliënten werk ik met beeld en verbeelding op veel manieren. Denk aan creatieve werkvormen en diverse materialen, maar ook visualisatie, imaginatie en lichaamsgerichte verbeelding. Beelden helpen bewust worden en benoemen en, doordat iets letterlijk buiten jezelf geplaatst wordt, zich te gaan verhouden tot een innerlijk thema. Tegelijk geeft het werken met materiaal, kleur, vorm en compositie een directe beleving en ervaring in de ziel en in de energie.

Daardoor werkt het transformatief, zonder tussenkomst van het bewuste denken. Het liefst werk ik met oefeningen waarbij beelden zich ontvouwen, zonder dat het bedacht was. Dat geeft een gevoel van verwondering, vertrouwen en de ervaring deel te zijn van iets groters dan jezelf. In de module zal ik de deelnemers meenemen in een aantal kleine beeldende oefeningen waarin het proces van “ontvouwen” ervaren kan worden, wat zich als het ware afspeelt in het gebied tussen willen en laten gebeuren. De deelnemers ontdekken beelden en inzichten die niet bedacht zijn maar vanuit het onbewuste of transpersoonlijke veld naar boven komen.