Dr. Vincent Duindam (1958) studeerde in 1984 cum laude af in de psychologie. Sinds die tijd is hij aan de Universiteit van Utrecht verbonden. Hij geeft ook gastcolleges aan de H.U. (Minor Filosofie, wereldreligies en spiritualiteit), aan de Academie voor Geesteswetenschappen, aan de Vrije Hogeschool en aan de Academie Integrale Menswetenschappen.

Mijn vroege werk ging over gender, ouderschap, echtscheiding en het overstijgen van vaste rolpatronen. De laatste decennia houd ik mij bezig met psychologie en spiritualiteit. Ik schrijf voor Opzij, Happinez, Psychologie Magazine, Zinweb, VolZin, De Bezieling, etc. Daarnaast publiceerde ik elf boeken waaronder een (bekroond) proefschrift over ouderschap, een haikubundel over zijn dochters en boeken over relaties, ouderschap, opvoeding, onderwijs en spiritualiteit. Mijn tot dusver laatste boek Spiritueel Zakboekje voor Professionals verscheen in oktober 2021 bij Uitgeverij SWP (Amsterdam).

Verder verzorg ik presentaties en workshops in het hele land. Ook een theatercollege met mijn broer Jan (singer-songwriter). Bij Sociale Wetenschappen was ik tweemaal docent van het jaar.

https://www.linkedin.com/in/vincent-duindam-9232709/