Henk Blezer is sinds begin jaren negentig betrokken bij academisch onderzoek en publicaties over (Indiaas & Tibetaans) boeddhisme en Bön.

Ik heb Boeddhistische Studies aan de Universiteit Leiden gedoceerd (2010-2015) en doceer momenteel Aziatische en Religiestudies (Leiden University International Studies program). Daarnaast ben ik universitair hoofddocent Boeddhistische Studies aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ik ben founding editor van Brill’s Tibetan Studies Library. Naast mijn academische aanstellingen begon ik in 2012 met de opleiding tot Analytisch Therapeut aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen (nu Academy Depth Psychology, Groesbeek).

De Jungiaanse betrokkenheid bij het zogenaamde ‘Oosten’ is nooit helemaal compleet en dreigt gedateerd te raken, en is daarom voortdurend aan herziening toe; ze helpen ons onszelf opnieuw uit te vinden en buiten de gebaande paden te denken. Vanuit mijn expertise op het gebied van boeddhistische en Aziatische studies draag ik graag een aantal van de benodigde bouten en moeren bij aan het curriculum.