Josephine is Diplompädagogin en werkt als consultant en mindfulness trainer voor bedrijven in Berlijn.

Ik ben getraind in verschillende mindfulness technieken en heb een gedegen opleiding in lichaamsgerichte therapie. In 1:1 coaching sessies ondersteun ik mensen met een door mijzelf ontwikkelde embodiment methode: Heart Ahead.

Ik ben opgegroeid in Nederland en ben moeder van een dochter.

Een bewust en intens leven met mindfulness

Mindfulness is de kunst van bewuste aandachtssturing, waardoor je volledig aanwezig bent in het hier en nu en je ervaringen intenser worden. De effectiviteit van mindfulness is wetenschappelijk aangetoond: op psychologisch, cognitief en neurobiologisch vlak treden positieve veranderingen op. Bovendien verbetert mindfulness zowel je zelfbeeld als je kijk op de wereld.

Lichaamsbewustzijn als ondersteuning op weg naar mentale stabiliteit

We proberen bijna elke beslissing en elke vraag cognitief te beantwoorden en te begrijpen. Toch is er een intelligentie in ons die ons begeleidt, adviseert en beschermt, die onmetelijk en gemakkelijk toegankelijk is. Onze lichaamsintelligentie. In constante dialoog met ons proberen lichamelijke spanningen ons iets goeds (!) te vertellen. 

Doelstelling

Dit onderdeel is een praktische benadering van het onderwerp lichaamsintelligentie/embodiment. Het bevat praktische lichaamsbewustzijnsoefeningen, partneroefeningen met bodyfeedback en reflectie-elementen voor je eigen realisatie in de dagelijkse praktijk.